[accessally_icon post_id='16324' target='new-disabled' hide_disable='always']

[progressally_progress_bar width="100%" height="35"]

Modul 3 - Solar Plexus og Ryggen

Frigjørende pust

[progressally_objectives]

VIDEO  - Buen

[progressally_media media_id="3"]

 

ØVELSE

Del 1

  1. Stå med beina godt plantet i bakken, gjerne barfot. 
  2. Tærne en tanke innover og ca. en halv meter mellom føttene.
  3. Knytt nevene lett og legg de mot korsryggen, med tommel oppover. 
  4. Bøy knærne så mye du kan uten å løfte hælene fra gulvet. 
  5. Bøy deg bakover, over hendene, og samtidig sørg for at vekten forblir på fotballene (og ikke på hælene).
  6. Se rett frem. Stå gjerne foran et speil og se deg selv i øynene, eller foran en partner.
  7. Pust inn og ut , uten pause mellom inn og utpust.
  8. Gjør dette helt til du kjenner at du begynner å vibrere og kanskje lenger.

Del 2

  1. Bøy deg fremover og la fingertuppene så vidt berøre gulvet uten å legge vekt på dem. Start med bøyde knær, og rett deretter sakte ut knærne til du kjenner vibrasjonene starte. Ikke lås knærne bakover, da dette blokkerer beina. Hold hodet løst, la det henge ned. Pust gjennom munnen, dypt og uten anstrengelse. 
  2. Sjekk at hodet henger løst og at vekten fortsatt er på foran på fotballene. Hold stillingen i omtrent ett minutt.
  3. Bøy knærne før du ruller kroppen opp, hodet til slutt.

.

Forklaring Del 2 - Bøy fremover

Denne delen av øvelsen er viktig for få slippe ut spenningene som har bygd seg opp under forrige del av øvelsen. Hvis du har stått lenge nok i bue bakover, og du har strukket forsiden av kroppen, skal det komme en vibrering. 

  • Føler du vibrasjonene i beina?
  • Er de sterkere enn da du gjorde øvelsen tidligere? La deg komme opp i stående stilling med knærne litt bøyde. Slapp av som du gjorde under den første øvelsen i denne serien, la magen komme ut og puste lett.
  • Vibrerer bena fortsatt?
  • Hvordan fornemmer du føttene dine i forhold til gulvet? Føler du deg mer koblet til gulvet eller mer jordet, som vi sier?
  • Er du mer bevisst på beina og føttene dine? Føler de seg mer "der" for deg?
Bilde til Medlemsportalen - hoved

Forklaring Del 1 - Bue

Denne øvelsen vil hjelpe deg å få spenninger ut av solar plexus,  og magen. 

 

  • Føler du noe belastning i korsryggen? Å gjøre det indikerer at det er betydelig spenning i dette området av kroppen din.
  • Føler du noe smerte eller spenning foran på lårene eller over knærne? Hvis bena er avslappede, bør du ikke føle noe belastning unntatt i anklene og føttene der kroppsvekten støttes.
  • Begynner beina å vibrere?
  • Er du i stand til å opprettholde en perfekt bue?
  • Er baken trukket bakover, eller skyves den fremover? I begge tilfeller har du brutt buen, og energien og følelsen vil ikke strømme helt inn i føttene dine.
large roots of a big old tree

Forbindelse med jorden - Jording

Jording er nøkkelen til bioenergetisk arbeid. Hvis du er godt jordet, vil kroppen din være naturlig balansert, oppreist og fast. Din energi vil flyte fritt. Du kan til og med legge merke til at øynene dine er klarere og synet ditt bedre. Omgivelsene er nært knyttet til pusten, slik du kanskje har observert mens du gjorde øvelsene.

Vi har et uttrykk; ha begge beina på jorden, som betyr at man står stødig. Man er ikke svevende når man har bakkekontakt. Jording er viktig, Ikke bare for å unngå å panikkangst, men for å tenke klart, ta gode beslutninger, føle seg trygg i seg selv … 

Alle bioenergetiske øvelser bidrar til at du får mer forbindelse med jorden, eller virkeligheten om du vil. Du kan da bare senke skuldrene og begynne å stole på deg selv, og livet. Dermed gir du også enda mer slipp på spenninger, og du kommer inn i en god sirkel.

 

For at du skal bli mer jordet, er det viktig å stå med bøyde knær, når du strekker ut knærne og bøyer dem litt bakover, låser du knærne og dermed den naturlige flyten av energi gjennom kroppen. 

 

Senteret ditt er ikke hodet, det er ikke hjertet heller, all bevegelsene skal komme fra navlen, eller like under navlen, dvs. fra bekkenregionen. Hvis du tenker deg at bekkenet er senteret i kroppen, og du beveger deg fra dette stedet, får du mer balanse i bevegelsene dine. Når vi vet at mindre enn 10% av våre bevegelser er bevisste, og resten er ubevisste, er det naturlig at bevegelsene våre ikke skal styres verken fra skuldre, nakke eller hodet.  Hodet er rett og slett i veien. Dropp hodet og la bevegelsen komme naturlig og fra bekkenet.

Vi vet hvor utfordrende det kan være å endre vaner derfor har vi laget et kurs der du får videoer, mp3 filer, påminnelser og tips på epost hver dag i 30 dager. Klikk på bildet "Bedre pust på 30 dager for å melde deg på".

[accessally_course_navigation prev_button='Previous' next_button='Next']