[accessally_icon post_id='14606' target='same' width="150px" height="150px"]

[accessally_icon post_id='39' target='same' width="200px" height="200px"]

[progressally_progress_bar width="100%" height="35"]

Dag 1 - Oppmerksomhet på pusten

[progressally_objectives]

[progressally_youtube_video id='1' youtube_id='2QelSuUV9kE' width='700' height='400' ]

PSP Gratis Webinar

 

Hva skjer egentlig med pusten?

Har du lagt merke til at du noen ganger holder pusten. Altså at du slutter å pust hvis du nervøs for noe, når du stresser, er trist, føler skyldfølelse. Slutter du å puste når du er anspent eller når du konsentrerer deg? I så fall er du i godt selskap, de fleste voksne opplever dette. 

 

Vi holder pusten når vi virkelig trenger å puste litt ekstra.

 

Før du begynner å gjør frigjørende pusteøvelser, er det viktig å legge merke til hvordan pusten er akkurat nå. Ditt ubevisste sinn trenger å oppdage hvordan du puster. Om du puster overfladisk eller dypt, gjennom munne eller nese, om du har spenninger i kroppen som hindrer pusten i å gå dypt og uanstrengt.

 

sitte riktig med farger

Oppmerksomhet på pusten?

Er du klar til å ha oppmerksomhet på pusten din.? Før du lukker øynene og begynner å legge merke til pusten, vil jeg bare fortelle deg hva som er viktigs for at du skal begynne å gi slipp på spenninger som hindre deg i å pust fritt, puste dypt ut, puste uten at du kontrollere pusten ... Det viktigste er at du ikke prøver å disiplinere deg til å puste mer, eller puste dypere ...

Så når du nå er klar, kan du bare lukke øynene

 

    1. Sitt i en behagelig stilling og lukk øynene og ha fokus på pusten. Legge merke til om pusten er dyp eller overfladisk, legge merke til hvordan brystkassen hever og senker seg for hver inn- og utpust.  
    2. Det er ingenting du trenger å forandre, du bare observerer hvordan pusten er akkurat nå. Hvis du oppdager at åndedrettet er overfladisk, så la det være overfladisk. Når vi forsøker å puste dypt, trekker musklene seg sammen, og det blir anstrengende å puste. Registrer uten å forandre.
    3. Du trenger heller ikke å prøve å stoppe tankene. Du trenger ikke å anstrenge deg for å slappe av. Hold bare øye med pusten og observer tankene uten å dømme eller fordømme tankene. Når tankene begynner å vandre, så trekker du bare din bevissthet tilbake til pusten. 
    4. Når meditasjonen er over, tar du oppmerksomheten tilbake til kroppen din. Kjenn at du er tilstede i rommet du er i, føl luften mot huden, kjenn hvordan føttene dine føles nå. Kjenn hvordan energien vender tilbake til hele kroppen, kanskje med mer vitalitet, mer energi. Reis deg sakte opp, samtidig som du har en indre og en ytre oppmerksomhet.
Don't seek the truth -just drop your opionions _EN

[accessally_course_navigation prev_button='Previous' next_button='Next']