[accessally_icon post_id='14606' target='same' width="150px" height="150px"]

[accessally_icon post_id='39' target='same' width="200px" height="200px"]

[progressally_progress_bar width="100%" height="35"]

Dag 11 - OPPMERKSOMHET PÅ PUSTEN & TARZANPUST

[progressally_objectives]

PSP Gratis Webinar

Du trenger ikke å vite hva som skjer når pusten begynner å bli mer frigjort. Du trenger ikke oppdage at tankene også forandrer seg.

Det som kan være godt å vite er at diafragma eller mellomgulvet er den største pustemuskelen, og 60-80% av pusting skjer ved bruk av denne muskelen.

Du kan begynne å visualisere hvordan denne muskelen flater seg ut på innpust og krummer seg opp på utpust når den slapper av. Den flater seg ut for at rommet rundt lungene skal bli større. Tenk deg at brysthulen er et rom som i utgangspunktet har et krumt gulv. Gulvet presses ned og rommet utvides. Det dannes et undertrykk som drar luften inn, og  jo større du lager dette rommet jo mer luft drar du inn.

Men ikke bare det jo mer fleksible musklene i brystet er, jo mer tillates rommet og utvides. Sist men ikke minst, jo mer fleksibel ryggen og bekkenet er, jo mer tillater du denne muskelen i mellomgulvet å strekke seg utover.

La Tarzan pusten vibrere så musklene i brystet og mellomgulvet slapper av. Ha oppmerksomheten på hvordan luften suges inn  i lungene når rommet utvides.

Shocked little girl grabbing her head, looking surprised. Messy fun. Shocking discovery.

Pustet du deg våken i morges? En god måte å våkne er å gjøre Tarzanpust i senga! Du kan få andre med på leken også! Barn elsker Tarzanpust. I hvert fall frem til de blir tenåringer og begynner å bry seg om hva andre tenker og mener.

Vi ser verden gjennom filter. Våre overbevisninger er noen av filtrene vi ser verden gjennom. Hvordan ville verden ha vært hvis du valgte å tro på noen annet.

Jeg har et filter som jeg har valgt å leve med: Jeg velger alltid det som gir meg mest glede. ... Og jeg velger glede uansett hva jeg gjør.

Aseema

PSP Gratis Webinar

[progressally_youtube_video id='1' youtube_id='bcnM5115e5c' width='700' height='400' ]

[accessally_course_navigation prev_button='Previous' next_button='Next']