[accessally_icon post_id='14606' target='same' width="150px" height="150px"]

[accessally_icon post_id='39' target='same' width="200px" height="200px"]

[progressally_progress_bar width="100%" height="35"]

Dag 13 - Rask pust gjennom munn og nese

[progressally_objectives]

Hypno med bilde steiner - Kanskje legger du merke til

NOEN TIPS FØR DU GÅR VIDERE

Pust så raskt du klarer

I denne øvelsen handler det om å bryte pustevaner for at du skal komme tilbake til et mer naturlig pustemønster. Det handler også om å få ut spenninger som sitter i skuldre, brystet og mellomgulvet. Siden det handler om å forløse spenninger i skuldre, er det viktig at du ikke spenner deg i nakke og skuldre. Pass på at alle musklene du ikke bruker, er avslappet.

Ikke bit sammen tennene

Når vi skal konsentrere oss, biter vi ofte tennene sammen. Det er ikke særlig lurt. Pass på at du er løs i munnen og kjeven både når du puster gjennom munnen, og spesielt pass på når du puster gjennom nesen. Hold gjerne munnen litt åpen når du puster gjennom nesen for å sikre at du ikke strammer kjevene eller leppene.

Du kan også gjøre hele den første delen stående.

Hvis du står og gjør denne øvelsen, er det viktig at du har begge føttene litt fra hverandre, har bøyde knær og er løs i bekkenet og korsryggen. Du kan godt riste løs mens du gjør øvelsen eller vippe bekkenet frem og tilbake. Det viktigste er at du ikke spenner deg.

Løft gjerne armene på innpust for å gi plass til at brysthulen kan utvide seg.Deretter la armene falle ned igjen på utpust.

Er du tett i nesen?

Når du skal gjøre denne øvelsen er det viktig å puste mest mulig gjennom nesen, så puss nesen før du starter. Hvis du fortsatt er tett, veksler du mellom å puste gjennom nese og munn.

Blir du svimmel?

Hvis du på noe tidspunkt når du gjør øvelsen blir svimmel, sitt og pust normalt en stund. Når du da fortsetter å gjøre øvelsen er det viktig at du korter ned på intervallene med rask pust.

Pass hele tiden på at du er avslappet i skuldrene og kjevene

Vi ønsker å bryte vaner. Da vi begynte å å skape våre dårlige pustevaner, var vi sinte, frustrerte, redde eller stresset. Vi sluttet å puste, og og samtidig strammet vi kjevene, løftet skuldrene og knyttet vi nevene.

Og nå, når du begynner å bryte disse vanene, er det viktig å være spesielt oppmerksom på kjeve og skuldre.

Handsome man practicing thai chi in the park in the summertime

JEG GJENTAR DAGENS FORSLAG

Begynn dagene fra nå av med fokus på pust. Når du våkner: pust raskt  inn og ut. 

Når du sitter på toalettet, når du pusser tenner, lager frokost, vekker barna eller en partner, går eller kjører til jobb… Når vi skal bryter vaner,, må vi overdrive for at vi virkelig kan lage kaos i underbevisstheten, for så å gå i den retningen vi ønsker å gå. 

Beveg ansiktet og kjevene. Jo flere ganger du gjør rask pust i løpet av dagen, jo lettere blir det å bryte mønstrene du har laget deg. Og du har levd noen år, og selv om du ikke trenger å bruke like lang tid på å endre de mønstrene som du har  brukt et liv på å skape, så krever det litt innsats fra din side. Spesielt når du nå vil gi slipp på mønstre og overbevisninger som ikke lenger er hensiktsmessige eller nyttige. 

Sinnataggen

Bryt pustemønster

Har du allerede begynt å få inn en rutine på å legge merke til pusten? Når du nå skal legge om noen vaner, er det viktig å gjøre mange ting på nye måter. Gjør derfor rask og kaotisk pusting noen ganger om dagen. Det bryter de ubevisste pustemønstrene.

Løft gjerne armene på innpust for å gi plass til at brysthulen kan utvide seg. Deretter la armene falle ned igjen på utpust.

Nedenfor finner du guidingen - både som video og som lydfil.

[progressally_media media_id="1"]

PSP Gratis Webinar

[accessally_course_navigation prev_button='Previous' next_button='Next']