[accessally_icon post_id='14606' target='same' width="150px" height="150px"]

[accessally_icon post_id='39' target='same' width="200px" height="200px"]

[progressally_progress_bar width="100%" height="35"]

Dag 7 - TARZANPUST

[progressally_objectives]

Nedenfor finner du guidingen - både som video og som lydfil.

[progressally_youtube_video id='1' youtube_id='yhwhcHWOuLY' width='700' height='400' ]

PSP Gratis Webinar

INSTRUKSJON TARZANPUST

(se også VIDEO OG MP3)
Nå når du skal frigjøre pusten ved å gjøre Tarzan pust kan du sitte eller stå.

Begynn med å legge merke til pusten. Lukk øynene og legg merke til hvordan brystkassen beveger seg. Puster du inn gjennom nese eller munn, ut gjennom munnen?

Og bare legg merke i til hvordan pusten beveger brystkassen på innsiden, som du var på innsiden lungene og så hvordan brystkassen utvidet seg helt av seg selv på innpust og blir mindre på utpust. Legg merke magen beveger seg.

Kanskje til og med bekkenet. Kanskje blir du allerede mer svai på innpust og ryggen rettes ut på utpust. som om du gir plass til lungene ved å svaie ryggen og du hjelper lungene å bli mindre på utpust. Slik at luften presses ut.

Og nå med åpne eller lukkede øyne lager du en sterk ’aaahhh’-lyd samtidig som du slå deg på brystet med en løst knyttet neve. En neve om gangen, slik en gorilla gjør det.

Kjenn hvordan stemmen og hele brystet vibrer. Som om brystkassen av en resonanskasse. Det skal ikke være vondt, men det kan føles litt ømt etterpå. Du trenger ikke anstrenge stemmen eller brøle, du kjenner bare kraften og intensiteten i lyden.

Og så puster du inn: aaaahhhh
Gjenta, i alt minst fem ganger.

Og nå, legg merke til pusten. Legger du merke til hvor pusten stopper. Legg du merke til endringer i pusten … eller bare kjenn hvordan pusten akkurat nå. Når du nå pusten normalt igjen, kan du ta en runde til med Tarzan pust, det vil fem utpust med ´aaahhhh´. Deretter legger merke til pusten igjen.

Vi har dette kun to ganger i videoen, men du kan gjøre den 5 til 10 ganger.

PÅMINNELSE

Jo flere ganger du får gjort Tarzan pust i løpet av dagen jo bedre, og minimum én gang. Hvis du gjør den på kvelden, gjør du den litt mildere. Litt mykere. Pust mykere og la det være lette slag eller mer som som lett banking mot brystet. Dette har vært brukt i kineseologi og medisin fra Østen for å forvirre eller nullstille immunforsvaret i århundrer.

[accessally_course_navigation prev_button='Previous' next_button='Next']