[accessally_icon post_id='14742' target='new-disabled']

[progressally_progress_bar width="100%" height="35"]

Mindfulness - guidet - MP3

For indre ro, velvære og glede

[progressally_objectives]

Klikk på bildet under for å få tilgang til MindfulnessØvelsen

Nå du nå skal begynne å frigjøre pusten, er det viktig at du ikke prøver å forandre pusten med vilje og disiplin. Hvis du prøver å snu på et pustemønster, før pusten har kommet tilbake til sin naturlige rytme, vil du bare påføre deg selv mer stress og spenninger. 

I denne øvelsen eller meditasjonen om du vil bruke det begrepet, skal du bare legge merke til hvordan pusten går inn og ut. Det som er viktig er at du skal trene på å bare observere uten å forandre. Det er så fristende å begynne å forandre før du er klar til å forandre. Jo lettere det blir for deg å observere, uten å forandre, jo lettere blir det å slippe taket i spenninger og uvaner. 

Nå kan du lytt til denne ledede meditasjonen noen ganger i løpet av de neste ukene, slik at det blir mer og mer naturlig å bare legge merke til pusten uten å forsøke å endre noe som helst.

Ledet meditasjon - Oppmerksomhet på pusten

sitte riktig med farger SH

Klikk på bildet for å laste ned flere indre reiser.

TIPS

Øvelsene kan gjøres stående, sittende eller liggende.

Hvis du sitter, sitt behagelig med rett rygg. Hvis du står, stå med beina litt fra hverandre og lett bøyde knær.

Gjør denne øvelsen flere ganger i løpet av dagen, noen ganger trenger det ikke å ta mer enn noen minutter, ja, til og med sekunder.

OPPMERKSOM PÅ PUSTEN - UTEN LYDFIL

Denne meditasjon kan du gjøre i 10 – 15 minutter. Du kan bruke den før hver pusteøvelse i fra et par minutter til et kvarter.

  1. Sitt i en behagelig stilling og lukk øynene og ha fokus på pusten. Legge merke til om pusten er dyp eller overfladisk, legge merke til hvordan brystkassen hever og senker seg for hver inn- og utpust.
  2. Det er ingenting du trenger å forandre, du bare observerer hvordan pusten er akkurat nå. Hvis du oppdager at åndedrettet er overfladisk, så la det være overfladisk. Når vi forsøker å puste dypt, trekker musklene seg sammen, og det blir anstrengende å puste. Registrer uten å forandre.
  3. Du trenger heller ikke å prøve å stoppe tankene. Du trenger ikke å anstrenge deg for å slappe av. Hold bare øye med pusten og observer tankene uten å dømme eller fordømme tankene. Når tankene begynner å vandre, trekker du bare din bevissthet tilbake til pusten.
  4. Når meditasjonen er over, tar du oppmerksomheten tilbake til kroppen din. Kjenn at du er tilstede i rommet du er i, føl luften mot huden, kjenn hvordan føttene dine føles akkurat nå. Kjenn hvordan energien vender tilbake til hele kroppen, kanskje med mer vitalitet, mer energi. Reis deg sakte opp, samtidig som du har en indre og en ytre oppmerksomhet.

[accessally_course_navigation prev_button='Previous' next_button='Next']